Reiki Vorden

Alles over facings | Voor een stralende glimlach

Geplaatst op

Ben je op zoek naar een manier om je glimlach te verbeteren en zelfverzekerder te voelen? Tandheelkundige facings bieden een innovatieve oplossing om esthetische problemen met je tanden aan te pakken. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over facings, van hoe ze werken tot de verschillende materialen en de voordelen die ze kunnen bieden. Leer hoe facings kunnen bijdragen aan een stralende glimlach en waarom ze een populaire keuze zijn bij tandheelkundige ingrepen.

Wat zijn tandheelkundige facings en hoe werken ze?

Tandheelkundige facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die over je natuurlijke tanden worden geplaatst. Ze worden gebruikt om tanden te verbeteren die verkleurd, misvormd, versleten of lichtjes scheef zijn. Facings kunnen gemaakt zijn van porselein of composiethars, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Verschillende soorten tandheelkundige facings

 1. Porseleinen Facings: Deze facings worden in het tandtechnisch laboratorium gemaakt en hebben een natuurlijke uitstraling. Ze zijn duurzaam, bestand tegen verkleuring en bieden een glanzende afwerking die lijkt op natuurlijk tandglazuur.
 2. Composiet Facings: Composiet facings worden rechtstreeks op je tanden aangebracht en ter plekke gevormd door je tandarts. Ze zijn betaalbaarder dan porseleinen facings en kunnen vaak in één tandartsbezoek worden geplaatst. Composiet biedt flexibiliteit in kleur en vorm en kan worden gerepareerd als het beschadigd raakt.

Voor- en nadelen van tandheelkundige facings

Voordelen:

 • Esthetisch: Verbeter de kleur, vorm, grootte en zelfs de positie van je tanden.
 • Directe resultaten: Snelle transformatie van je glimlach.
 • Beschermend: Ze bieden enige bescherming aan je natuurlijke tanden.

Nadelen:

 • Kosten: Porseleinen facings zijn duurder dan composiet.
 • Levensduur: Hoewel duurzaam, kunnen facings na verloop van tijd slijten of beschadigd raken.
 • Onomkeerbaarheid: Eenmaal geplaatst, is het moeilijk om facings te verwijderen zonder de natuurlijke tanden te beschadigen.

Esthetische voordelen van tandheelkundige facings

Tandheelkundige facings bieden niet alleen verbetering van je glimlach, maar ook een boost voor je zelfvertrouwen. Door een natuurlijke en symmetrische uitstraling te creëren, kunnen facings je gezichtskenmerken versterken en een jeugdiger uiterlijk geven.

Wanneer zijn tandheelkundige facings nodig?

Facings zijn een goede optie als je:

 • Verkleurde of verkleurde tanden hebt die niet reageren op tanden bleken.
 • Tanden hebt die zijn beschadigd door tandbederf of een ongeluk.
 • Tanden hebt die ongelijk zijn van vorm of grootte.

Als je overweegt om facings te laten plaatsen, dan kun je terecht voor facings in Rotterdam bij Tandzorg Kralingen, waar ervaren tandartsen je kunnen adviseren en helpen bij het bereiken van de glimlach die je altijd al hebt gewild.

Conclusie

Tandheelkundige facings bieden een effectieve en esthetische oplossing voor diverse tandproblemen, van verkleuring tot misvormingen. Door te begrijpen hoe ze werken, de verschillende materialen en hun voor- en nadelen, kun je samen met je tandarts de beste beslissing nemen voor je mondgezondheid en je stralende glimlach behouden. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We laten je kennismaken met de wereld van Reiki.

Contactgegevens

Via info @ reiki-vorden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden