Reiki Vorden

Kraken en de chiropractor

Geplaatst op

Veelal zijn mensen huiverig om naar de chiropractor te gaan. Een chiropractor kraakt toch? Doet het daarom pijn? Integendeel het zijn juist lichte druktechnieken. In dit artikel maken we duidelijk waarom deze technieken voor u kunnen werken en waarom u bij de chiropractor op het juiste adres bent.

Manipulatie of kraken?

Bij een bepaalde druktechniek kan je wel eens een krakend of klikkend geluid horen. Hier komt de eyeopener; het heeft niets in tegenstelling tot wat veel mensen denken niets met het kraken van botten te maken. Dit noemen we een manipulatie. Een manipulatie kan een onderdeel zijn van de chiropractie behandeling. Dit is een slechts een tool uit onze goed gevulde gereedschapskist. Het geluid dat bij een manipulatie vrijkomt is hetzelfde als het geluid bij het kraken van je vingers. Ook al is het geluid een beetje vreemd, het doet geen pijn. Sterker nog het werkt eerder verlichtend.

Wat is kraken bij de chiropractor?

Wat gebeurt er nu eigenlijk? Een gewricht is een scharnier tussen twee botten. In het gewricht zit vloeistof, dat als een soort smeersel fungeert, waardoor het gewricht goed kan bewegen. In de vloeistof zitten kleine gasbelletjes. Als er druk op het gewricht komt, dan ontsnappen die belletjes door de kleine openingen. Vergelijk het met het openen van een colafles of het openen van een jampot. Bij een bepaalde beweging krijg je een krakje, de luchtbelletjes ontsnappen en deze luchtbelletjes trekken alweer na ongeveer 20 minuten terug. Het gewricht zou hierna dus weer een krakje kunnen geven. Daardoor niet schadelijk maar juist effectief om een gewricht beter te laten bewegen.

Zijn er meer technieken bij de chiropractor?

Er zijn vele verschillende soorten technieken bij de chiropractor. Soms kan een spiertechniek helpen. Denkend aan een gespecialiseerde massage techniek. Een andere keer wordt een oefeningen gegeven of bepaalde andere mobiliserende technieken toegepast.

Deze mobiliserende technieken hebben als doel om de druk van de wervelkolom te verlichten. Deze technieken bij de chiropractor heten tractie technieken en worden met speciaal hiervoor ontworpen tafels toegepast.

Gerelateerde berichten

Over ons

We laten je kennismaken met de wereld van Reiki.

Contactgegevens

Via info @ reiki-vorden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden