Reiki Vorden

Wat is kanker?

Geplaatst op

Wat is kanker? Kanker is een complexe ziekte waar je steeds vaker over te horen krijgt. Het is een ziekte die wordt gekenmerkt door de ongecontroleerde groei en de enorm snelle verspreiding door het lichaam. Wereldwijd is het de meest voorkomende ziekte, maar is het ook een van de dodelijkste ziektes, die jaarlijks miljoenen levens neemt. Wil jij precies weten hoe kanker werkt? En welke soorten zijn er allemaal? Onderstaand vertellen we er meer over!

Wat is kanker: hoe werkt het?

In een gezond lichaam groeien en delen cellen op gecontroleerde wijze om weefsels op te bouwen, maar ook om weefsels te herstellen. Wanneer je de ziekte kanker hebt, ondergaan deze cellen een genetische verandering. Deze verandering kan leiden tot een verstoring van het normale groeiproces van deze cellen. Je kunt kanker krijgen door een genetische aanleg, maar het kan ook komen door een ongezonde levensstijl. Het is bijvoorbeeld algemeen bekend dat roken voor longkanker kan zorgen. 

Deze abnormale cellen vermenigvuldigen zich ongecontroleerd en kunnen hierdoor een tumor vormen. Een tumor kan zowel kwaadaardig als goedaardig zijn. Goedaardige tumoren verspreiden zich niet door het lichaam, maar met een kwaadaardige tumor is dit wel het geval. Dit maakt kanker een hele gevaarlijke ziekte en dit is ook belangrijk om te weten als je het over kanker hebt.

Verschillende soorten kanker

Wat is kanker? Kanker is dus een complexe ziekte, maar er zijn verschillende soorten kanker. Iedere soort kanker is anders en heeft ook zijn eigen unieke kenmerken. Iedere soort kanker moet ook op een andere manier worden behandeld. Sommige soorten van deze ziekte zijn eenvoudig te behandelen, terwijl andere soorten juist heel erg lastig zijn om te behandelen. Borstkanker, longkanker, prostaatkanker en huidkanker zijn veel voorkomende soorten, maar zo zijn er nog veel meer soorten. Elke vorm van kanker heeft andere symptomen, zo kun je gewichtsverlies ervaren en veel pijn hebben. 

Het is altijd verstandig om te weten hoe kanker precies werkt en ook hoe je het kunt herkennen. Je kunt op die manier snel aan de bel trekken als je een van de symptomen hebt, zodat je ook sneller kan worden geholpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We laten je kennismaken met de wereld van Reiki.

Contactgegevens

Via info @ reiki-vorden.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden